Groepsreis Malta

Ontdek het best bewaarde geheim van Europa.

Groepsreis Malta 2023

vanaf € 1050 p.p.
9/05/2023
Malta

Onze eerste groepsreis naar Malta!

In het hart van de Middellandse Zee ligt het veelzijdige eiland Malta, de archipel heeft zich intussen ontpopt tot een niet te missen reisbestemming! Een vakantie naar dit wonderlijke eiland is altijd uniek.

Je vindt er niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een fenomenaal landschap met diepe valleien, ruige rotsen en romantische baaien. Ook de zustereilanden Gozo en Comino staan gekend voor hun prachtige natuur. Tal van volkeren hebben door de eeuwen heen hun stempel gedrukt op de lokale cultuur en architectuur. Vooral in de hoofdstad Valletta zie je nog duidelijk de invloeden van de Spanjaarden, Italianen en Moren.

Er heerst een typische eilandensfeer, dat maakt Malta zo uniek want Malta weet altijd weer kalmte te brengen.

Programma

Datum: 9/05/2023 Datum terugkomst: 14/05/2023 • Duur: 6 dagen/5 nachten

 

Malta, het best bewaarde geheim van Europa. Gezegend met 300 zonnige dagen per jaar, prachtige stranden en kristalheldere wateren. Toch is Malta zoveel meer dan zon, zee en strand.

Ontdek hier steden met een rijk verleden, een ouderwetse mediterrane flair, prehistorische tempels, werelderfgoed (Unesco) op elke straathoek en nog zoveel meer.

 

Wanneer we aan Christina vragen wat haar favoriete bestemming is, komt Malta zeker naar boven. Deze keer wilt ze ook graag jullie meenemen naar haar favoriete plaatsjes! We hebben een mooi programma uitgestippeld waarin de toppers worden bezocht én waar we uiteraard ook wat tijd maken om tot rust te komen.

 

Vluchten

9 MEI 2023

BRUSSEL 19u50 naar MALTA 22u35 (Rechtstreekse vlucht)

14 MEI 2023

MALTA 16u05 naar BRUSSEL 19u00 (Rechtstreekse vlucht)

 • vluchturen onder voorbehoud

 

Programma

Dag 1

Avondvlucht vanuit Brussel naar Malta in Economy uitgevoerd door Air Malta. Bij aankomst transfer naar het hotel en check-in.

 

Dag 2 (O + L)

Ontbijt in het hotel. We vertrekken in de ochtend richting de haven van Cirkewwa vanwaar de ferry nemen richting Gozo, het zustereiland van Malta. Op Gozo maken we een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Zo gaan we richting Dwerja Bay, waar we een boottochtje maken langs de kliffen, we bezoeken de hoofdstad Victoria en zijn indrukwekkende citadel en Christusbeeld en sluiten de dag in Xlendi met een wandeling naar de Xlendi tower.

 

Dag 3 (O)

Na het ontbijt in het hotel gaan we richting de wondermooie hoofdstad van Malta, namelijk Valletta. Hier maken we een stadstour doorheen levendige straatjes, met enkele stops onderweg. Zo bezoeken we de St John’s Co Cathedral en aanpalende Dome, de Upper & Lower Barrakka gardens en maken we een reis doorheen de tijd in de Malta Experience. We sluiten de dag af met een havenrondvaart in een typische Luzzu. Vanuit de Luzzu krijgen we een andere kijk op Valletta, de waterfront en de “three cities”.

 

Dag 4 (O)

We bekijken de “three cites” al vanop het water maar het hart van de nederzettingen liggen toch in de kleine centra met verborgen straten en pleintjes. We laten even de klassieke programma’s achterwege en kiezen voor de Rolling Geeks. Dit zijn kleine golfkarretjes uitgerust met een GPS en een Nederlandstalige virtuele gids. Zij nemen ons mee op ontdekkingsreis.

In de namiddag zetten we onze reis verder naar Mdina, de voormalige hoofdstad van Malta. De stad heeft dan ook talloze attracties over gehouden aan de tijd dat het de belangrijkste stad van het eiland was. Het verleden ligt hier letterlijk op straat. Vele huizen en paleizen dateren nog uit de tijd van de rijksten die hier hun leven opbouwden.

Mdina heeft als bijnaam de “Silent City” omdat gemotoriseerde voertuigen uit de stad werden gebannen, we maken dus een wandeling doorheen de stad.

 

Dag 5 (O)

Een vrije dag. Dit om te kunnen genieten van de faciliteiten van het hotel of nog een uitstap toevoegen aan het eigen programma.

 

Dag 6 (O)

In de voormiddag bezoeken we de kleurrijkste markt van het eiland, namelijk die van Marsaxlokk. Proef hier van typisch Maltese specialiteiten of geniet van de gezellige lokale sfeer die er heerst.

Indien we nog voldoende tijd hebben, maken we nog een boottochtje doorheen de Blue Grotto.

Daarna gaan we richting luchthaven voor de terugvlucht richting Brussel. Het einde van een onvergetelijke reis!

 

Verblijf

Seaview hotel ****, Bugibba

Gelegen aan de promenade – met infinity pool – adults only

 

Prijzen

Met verblijf in standaard kamer, 2 personen : 1 050 euro per persoon

Single supplement: 270 euro

 

(Gegarandeerde afreis vanaf 20 ingeschreven personen)

Inbegrepen

 • Vervoer per autocar naar de luchthaven van Brussel
 • Rechtstreekse vluchten met Air Malta (vluchturen onder voorbehoud)
 • Transport over land per autocar - per ferry - zoals vermeld in het programma
 • Overnachtingen zoals beschreven in het programma
 • Verblijf op basis van kamer en ontbijt
 • Alle vermelde bezoeken zoals beschreven in programma
 • Diensten van een lokale begeleider gedurende de uitstappen
 • Nederlandstalige begeleiding ITA van bij vertrek in Wetteren tot terugkomst
 • Reisinformatiemap
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Facultatieve excursies niet vermeld in het programma
 • Transfers en diensten niet specifiek vermeld in het programma
 • Fooien voor gidsen en chauffeur

Foto's