Eigen groepsreis Zuid-Afrika 2024

Laat je verrassen door de ongekende schoonheid van Zuid-Afrika en ga samen met onze lokale groep en eigen begeleiding dit fantastisch land ontdekken!

Groepsreis Zuid-Afrika 2024 (Beschikbaar)

vanaf € 3900 p.p.
25/11/2024
Zuid-Afrika

De meest voorkomende vraag over deze reis van 2023 was… ‘Doen jullie deze reis opnieuw in 2024?’

Jazeker!! Zonder twijfel! 

Zuid-Afrika, is een land dat u zal verrassen! Een echte gastvrije en inspirerende bestemming waar natuur, cultuur en avontuur gemakkelijk in één reis te combineren zijn. Ervaar de gastvrijheid van de lokale bevolking, want ze verwelkomen je steeds met open armen.

Droom weg bij de prachtige landschappen, paradijselijke lagunes, stranden en wijnsteden zoals Kaapstad en Stellenbosch. Proef hier uitmuntende gastronomische gerechten, steeds gepaard met heerlijke lokale wijnen.

Ga in het Krugerpark op zoek naar de big 5 of met een beetje geluk de Zuid-Afrikaanse big 7! Beleef daarnaast de authenticiteit van de kleinere dorpen en hun tradities.  Laat u beroeren door de woelige geschiedenis in de steden zoals Pretoria en Johannesburg.

’s Avonds geniet u van het comfort van de lokale, charmante hotels en safari Lodges.

Ontdek samen met onze eigen begeleider van ITA Reizen de verschillende highlights van dit adembenemende land op een aangenaam tempo. We starten onze reis op de luchthaven van Brussel waar we onze internationale vlucht richting Kaapstad nemen. Bij aankomst worden we meteen ondergedompeld in de Zuid-Afrikaanse sfeer en kan onze prachtige reis beginnen.

Programma

Datum: 25/11/2024 Datum terugkomst: 8/12/2024 • Duur: 14 dagen

Het is nauwelijks onmogelijk een betere beschrijving te geven aan Zuid-Afrika dan de leuze: “De wereld in één land”. In het land aan de Kaap leven mensen uit verschillende culturen naast elkaar. Dit maakt Zuid-Afrika een fascinerend voorbeeld van de wijze waarop mensen van uiteenlopende herkomst en geloofsovertuiging toch vreedzaam en economisch succesvol in één staat kunnen samenleven.

De landschappen van Zuid-Afrika komen aan ieders voorkeur tegemoet: van eenzame tot gezellig drukke hippe zandstranden, van de uitgedroogde, rode bodem van de Kalahari tot de vruchtbare, groene bossen langs de Garden Route, van Kaapstad aan de koude Atlantische Oceaan tot Durban aan de warme Indische Oceaan, van de hoge temperaturen in de Karoo tot de frisse bries op de 3000 meter hoge Drakensberge.

En wat zou een reis naar Zuid-Afrika zijn zonder safari? In het wereldberoemde Krugerpark krijgen bezoekers de kans om olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden, buffels en ontelbare andere dieren te bekijken. Zelfs van heel dichtbij op tochten in open terreinwagens onder begeleiding van een ervaren gids. Het kan nog beter: Zuid-Afrika biedt de beste walvisobservatie mogelijkheden ter wereld, vanaf de kust en vanaf de zee.

Verder bieden de grote steden veel bezienswaardigheden, prima restaurants en exclusieve overnachtingsmogelijkheden. De gasten worden telkens opnieuw verrast door de kwaliteit van het eten en de accommodaties.

Eén ding is zeker: wie eenmaal de veelzijdigheid en contrasten van Zuid-Afrika heeft meegemaakt, komt steeds weer terug.

 

Vluchten

25 NOVEMBER 2024

Internationale vlucht vanuit Brussel naar Kaapstad

03 DECEMBER 2024

Binnenlandse vlucht vanuit Kaapstad naar Johannesburg

08  DECEMBER 2024

Internationale vlucht vanuit Johannesburg naar Brussel

 

Programma

Dag 1

Internationale vlucht van Brussel naar Kaapstad

Dag 2 (D)

Na de nachtvlucht vanuit Brussel komen we rond de middag aan in Kaapstad. We starten onze dag met een transfer naar Bo-Kaap, waar we een wandeling maken samen met onze gids. De wijk Bo-Kaap is de oudste wijk van Kaapstad, hier vinden we veel kleine, kleurrijke huizen die tijdens de apartheid gespaard bleven en die vandaag tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren. Naast deze huizen vinden we ook een groot deel inwoners van de islamitische gemeenschap hier terug. De voorouders van de huidige bewoners waren voor het grootste deel politieke gevangenen van de Hollanders die uit de Nederlandse kolonies in Azië naar de Kaap werden verbannen. In Bo-Kaap stappen we dus even een andere wereld binnen. We zetten onze ontdekkingstocht verder en bekijken Zuid-Afrika vanop een hoogte. We nemen namelijk de kabelbaan naar de top van de Tafelberg, waar we kunnen genieten van een indrukwekkende uitzicht. Na deze drukke eerste dag, sluiten we samen gezellig af met een 3 gangen diner.

Overnachting: Newkings Boutique Hotel

Dag 3 (O + D)

Ontbijt in het hotel. We zetten onze ontdekking van het Kaaps Schiereiland verder, zo brengen we onder andere een bezoek aan de pinguinkolonie van Boulders Beach. Dit is zowel een van de mooiste stranden op het Kaaps Schiereiland als de enige plaats waar pinguïns in het wild zo gemakkelijk geobserveerd kunnen worden. De kolonie zwartvoetpinguïns is hier sinds 1985 beschermd. De zwartvoetpinguïn is meteen ook de enige pinguïn die in Afrika voorkomt. We gaan verder tot aan het meest zuidelijke puntje van het Kaaps Schiereiland, namelijk “Cape Point”. De plek waar twee oceanen botsen met elkaar en we nog even verder kunnen genieten van de fantastische uitzichten. We wandelen door het Nationale park die zich verschuilt in de omgeving van Cape Point alvorens we terugkeren naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

Wie wenst kan zijn dag verrijken met een extra excursie, namelijk een boottocht naar Seal Island en/of een bezoek aan de botanische tuinen van Kirstenbosch.

Overnachting: Newkings Boutique Hotel

Dag 4 (O + D)

Na het ontbijt wagen we ons aan een van de iconische routes van het land, namelijk Route 63. Deze brengt ons doorheen Klein Karoo, de regio wordt vooral gekenmerkt door de machtige, ruige bergen, de rivieren en de mooie passen van het Swartberg-gebergte. Onze eerste stop van de dag is Oudsthoorn, een centrum van struisvogelfokkerij. De reusachtige loopvogel heeft de Karoostad roem en rijkdom gebracht. In een tijd waar struisveren, zeer kostbaar waren, kwam deze plaats tot ontwikkeling en ontstonden de prachtige struisvogelpaleizen, die een spiegeling waren van het grote geld dat kwam binnenrollen.

Vervolgens rijden we verder richting de Cango Caves, deze worden door kenners tot de mooiste druipsteengrotten ter wereld gerekend. Uiteraard nemen we dan ook een kijkje binnenin.

Na de grotten zetten we onze tocht verder langs de Swartberg Pass, op deze weg begint het spectaculaire deel van de route. De in 1888 geopende bergovergang behoort tot de mooiste van Zuid-Afrika. De weg slingert zich langs de hellingen van het dal en langs reusachtige rotsformaties. Na de laatste bocht kunnen we genieten van een typische Afrikaanse braai vooraleer we inchecken in ons hotel.

Overnachting: Surval Boutique Olive Estate

Dag 5 (O + D)

We dompelen ons nog even verder onder in de wereld van de struisvogels. We bezoeken namelijk een struisvogelboerderij, we gaan op safari in de leefwereld van deze fascinerende dieren. Tijdens deze tour brengt de gids ons wat bij over deze opmerkelijke vogels en hun natuur. In de namiddag brengen we een bezoek aan de stad Knysna, deze stad ligt tussen het torenhoge Outeniqua-gebergte en de Indische Oceaan. We kunnen ons verheugen op de vele markten met heerlijke gerechtjes en biologische streekproducten, het pittoreske waterfront en de schilderachtige straatjes van de stad. Hier krijgen jullie dan ook wat welverdiende vrije tijd om te kuieren door de stad alvorens we aan de haven afspreken voor een lekker avondmaal.

Overnachting: Knysna Log-inn Hotel The Graywood

Dag 6 (O +D)

Zoals eerder aangehaald staat Zuid-Afrika gekend als dé bestemming bij uitstek om walvissen te spotten. Eén stad komt dan steeds weer ter sprake en dat is het kuststadje Hermanus.

Hermanus heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is van kleine badplaats uitgegroeid tot misschien wel de bekendste plek voor het spotten van walvissen. De grootste troef is het twaalf kilometer lange betonnen wandelpad aangelegd over de kliffen langs de kustlijn. De oceaanreuzen komen hier tot op 10 meter van de kust.

Aangezien dit kuststadje heel veel bezienswaardigheden herbergt, trekken we een dag uit voor het bezoek ervan en kunnen jullie op eigen houtje de stad verkennen. ’s Avonds komen we dan opnieuw samen voor het diner.

Optionele excursie: whale watching cruise en/of kooiduiken

Overnachting: Misty Waves Boutique Hotel

Dag 7 (O + D)

Via één van de meest pittoreske routes van de Westkaap rijden we verder naar de stad Stellenbosch. Deze bruisende universiteitsstad, is de op één na oudste stad van Zuid-Afrika met prachtig opgeknapte historische gebouwen. Onze gids neemt ons dan ook mee op historische wandeling doorheen de stad, met als hoogtepunten Dorp Street en de Oom Samie se Winkel. Na deze onderdompeling is het even verder rijden richting de culinaire hoofdstad van het land, namelijk Franschhoek. Hier checken we in voor de volgende overnachting en staat het avondmaal alvast klaar.

Overnachting: Le Franschoek Hotel & Spa

Dag 8 (O + L)

Franschhoek is niet enkel de culinaire hoofdstad maar ook het kloppende hart van de Kaapse Wijnlanden. Aangezien we hier overnachten gaan we op ontdekking rondom de stad en brengen we een bezoek aan een wijndomein waar we getrakteerd worden op een degustatie en een 3-gangenlunch. ’s Avonds kunnen jullie de culinaire hoogstandjes van Franschhoek op eigen initiatief ontdekken. Geniet van het knusse dorp met toprestaurantjes en dit allemaal in een mooie omgeving.

Overnachting: Le Franschoek Hotel & Spa

Dag 9 (O + D)

We sluiten onze ontdekking van het Kaaps Schiereiland af en gaan opnieuw richting de luchthaven. Hier nemen we een binnenlandse vlucht richting Johannesburg. Van hieruit gaan we verder over land richting Wit Rivier. Wit Rivier is een landgebouwgebied die haar naam dankt aan de gelijknamige rivier. Deze vormt een zijtak van de Krokodillerivier die door het Krugerpark slingert. We checken tegen de avond in onze Guesthouse voor het avondmaal en de overnachting.

Overnachting: Stille Woning Guest House

Dag 10 (O + D)

Vooraleer we het Krugerpark uitgebreid gaan ontdekken, maken we nog wat tijd voor de Panoramaroute. Uiteraard niet enkel voor de route zelf maar we bezoeken langs de route ook enkele niet-te-missen bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld de Three Rondavels Lookout, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window. ’s Avonds checken we in en genieten we van een gezamenlijk avondmaal in onze Lodge.

Overnachting: Nkambeni Safari Camp

Dag 11 (O + D)

Deze dag staat volledig in het teken van safari. In de voor- en namiddag staan ons twee safari’s te wachten. In de voormiddag staat een bushwalk of stapsafari op de planning, terwijl we in de namiddag onze stapschoenen inruilen voor een jeep. We doen beide safari’s in Manyeleti, dit is een private concessie die integraal deel uitmaakt van het Kruger National Park.

Overnachting: Nkambeni Safari Camp

Dag 12 (O + D)

We staan vroeg op en wagen onze kansen nogmaals tijdens een ochtendsafari in Manyeleti. De rest van de dag staat in teken van rust, hier hebben jullie de tijd om te genieten van het zwembad of om deel te nemen aan één van de optionele excursies.

Dag 13 (O + D)

Het afscheid van Zuid-Afrika komt helaas dichterbij. Uiteraard kunnen we onze reis niet afsluiten zonder een bezoek te brengen aan de twee grote metropolen van het land, namelijk Pretoria en Johannesburg. In Pretoria leggen we de focus op de geschiedenis van de Voortrekkers en de Union, waarvan we ook overgebleven gebouwen gaan bekijken. Door Johannesburg maken we een stadsrondrit met een lokale gids. Hierna is het tijd om richting de luchthaven te trekken voor onze terugvlucht.

Overnachting: Nkambeni Safari Camp

Dag 14

Aankomst in Brussel. Het einde van een onvergetelijke reis!

 

Prijzen

Met verblijf in standaard kamer, 2 personen : 3900 euro per persoon

Met verblijf in standaard kamer, 1 persoon:  supplement +675 euro per persoon

 

(Gegarandeerde afreis vanaf 20 ingeschreven personen)

Opstapplaatsen

 • Wetteren

Inbegrepen

 • Internationale vluchten en binnenlandse vlucht Kaapstad - Johannesburg (vluchturen onder voorbehoud)
 • Transport over land per bus - alle vermelde transfers zoals beschreven in het programma
 • Overnachtingen zoals beschreven in het programma
 • Kruiers in de luchthaven (in Zuid-Afrika) en in alle hotels
 • Maaltijden en snacks zoals omschreven in programma (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Alle vermelde bezoeken zoals beschreven in programma
 • Diensten van een lokale Afrikaans/Engels sprekende tourgids gedurende de hele reis
 • Nederlandstalige begeleiding ITA van bij vertrek in Wetteren tot terugkomst
 • Reisinformatiemap
 • BTW
 • Autocarvervoer vanuit Wetteren naar de luchthaven van Brussel en terug

Niet inbegrepen

 • Annulerings- en/of Bijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Facultatieve excursies niet vermeld in het programma
 • Transfers en diensten niet specifiek vermeld in het programma
 • Fooien voor gidsen en chauffeur niet vermeld in het programma of omschrijving

Foto's