Groepscruise, kerstmagie op de Rijn

1149 p.p.
1/12/2024
Duitsland

Zet koers naar een unieke kerstervaring op de Rijn, waar we de oudste en meest iconische kerstmarkten van Europa gaan verkennen. Laat je meeslepen door de betoverende tradities en authentieke charme die de essentie van Kerstmis weerspiegelen, op adembenemende locaties doordrenkt met de heerlijke geuren van glühwein en vers gebakken koekjes. Dit is een uitnodiging om je te laten verwarmen door de hartverwarmende magie van de feestdagen, met verwondering die deze tijd van het jaar te bieden heeft.

Programma

Datum: 1/12/2024 Datum terugkomst: 5/12/2024 • Duur: 5 dagen

In samenwerking met onze collega’s van Event Travel in Sterrebeek organiseren wij samen deze magische Kerstcruise.

 

Zondag 1/12 : STRAATSBURG

Reis met luxe autocar vanuit Wetteren (opstap 9u) en Sterrebeek (opstap 10u) naar inscheephaven croisieurope StraatsburgInscheping om 17 uur op schip MS DOUCE FRANCE . Voorstelling van de bemanning en welkomstdrankje. Diner aan boord. Na het diner in een hartelijke sfeer nodigen wij u uit voor een avondje “smaken van weleer” waarop u vertrouwd zult raken met de traditie van de bredele, deze verrukkelijke Elzasser gebakjes die gewoonlijk gegeten worden tijdens de advent. Er wordt ’s nachts gevaren.
Maandag 2/12 : De romantische Rijn – SANKT-GOARSHAUSEN – RÜDESHEIM
In de voormiddag vaart u op de romantische Rijn tot aan de beroemde Loreleirots. De rivier kronkelt door een parcours gedomineerd door theatrale ruïnes, wijngaarden op steile hellingen en imposante forten. Ga naar de loungebar voor de degustatie van de beroemde bredele! In de namiddag komt u aan in Rüdesheim, een schilderachtig wijndorp met smalle geplaveide straatjes en vakwerkhuizen. U gaat met een treintje naar het museum “Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett”, het eerste Duitse museum gewijd aan muziekinstrumenten met geheugen. Van de zoete muziekdoos tot de gigantische Orchestrions concertpiano zijn er maar liefst 350 automatische instrumenten bijeengebracht om een van de grootste en mooiste verzamelingen van de 18e tot de 20e eeuw te vormen, die wordt tentoongesteld op meer dan 400 m². Daarna kunt u vrij wandelen in de stad en de Kerstmarkt van de Naties ontdekken in het historisch centrum. U wandelt tussen 120 kleine houten chalets en ontdekt de markt in Duitse stijl met een unieke waaier aan ambachtelijke producten, cadeau-ideeën, maar ook culinaire specialiteiten zoals zandkoekjes, Weihnachtsgebäck of pretzels. U kunt ook op het marktplein een van de grootste kerstkribbes in Europa met personages op ware grootte bewonderen, die uniek is in zijn soort. Keer te voet terug naar het schip door de beroemde Drosselgasse af te dalen. Diner aan boord. ’s Avonds maakt u een ommetje in de stad waar u naar een traditionele dansgelegenheid gaat om de lokale specialiteit te proeven: de Rüdesheimer Kaffee.
Dinsdag 3/12 : RÜDESHEIM – MAINZ – GAMBSHEIM
In de vroege ochtend vaart u naar Mainz. Bij uw aankomst vertrekt u te voet voor de begeleide ontdekking van de stad Mainz. U kunt er prachtige opmerkelijk goed gerestaureerde historische woningen bewonderen. U krijgt de gelegenheid om de prachtige kathedraal binnen te gaan, waarvan de bouw in 975 begon en een stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de stad. U loopt ook door de schilderachtige straatjes van de oude stad. Tot slot bezoekt u het Gutenberg Museum, het museum van de drukkunst. Johannes Gensfleisch Gutenberg werd rond 1400 in Mainz geboren en bereidde zelf de druk van de zogenaamde Bijbel in “42 regels” voor, uitgebracht in 1455, het oudste gedrukte boek ter wereld. Profiteer van een beetje vrije tijd voordat u te voet terugkeert naar het schip. U kunt naar believen rondwandelen op de kerstmarkt en de mooie decoraties bewonderen. De markt van Mainz is gelegen in een prachtige en schilderachtige omgeving rond de indrukwekkende Sint-Martinuskathedraal tegen een achtergrond van prachtige historische huizen met gevels in renaissancestijl. Volg de paden omzoomd met kerstpiramiden, die typisch zijn voor de streek, en met chalets met handgemaakte voorwerpen, curiositeiten en typische specialiteiten in de traditie van een familiekeuken die uw gehemelte zullen strelen. De markten, een ware weerspiegeling van de Duitse levenskunst, zijn plaatsen van ontmoeting en uitwisseling waar men elkaar aan het einde van de dag terugziet rond een goede maaltijd. Een kerstsfeer om zonder mate van te genieten in het comfort van een uitnodigend vat ingericht als ontspanningsruimte voor een welverdiende pauze! U luncht aan boord en daarna vaart u in de namiddag naar Gambsheim. Om uw reis nog aangenamer te maken, kunt u zich laten meevoeren door het animatieprogramma aan boord en de geschiedenis van de kersttradities. Gala-avond. Er wordt ’s nachts gevaren.
Woensdag 4/12 : GAMBSHEIM – STRAATSBURG
Aankomst in Gambsheim en vertrek per bus naar Wingen-sur-Moder en het Lalique Museum gewijd aan de illustere meesterglasmaker en juwelier René Lalique en zijn opvolgers. Lalique was echt een geniale man en kunstenaar die de schittering van juwelen, de magie van transparantie en het licht van kristal wist te vatten. Ontdek tekeningen, juwelen, flacons, tafelgerei, lampen en vazen waarin het kristal- en glaswerk in al zijn vormen tot uiting komt. In een feeërieke wereld kunt u een fantastisch panorama van de collecties en permanente creaties bewonderen, zonder het tijdelijke onderdeel te missen dat volledig aan Kerstmis is gewijd. In afwachting van Kerstmis wordt het gebouw met zijn unieke architectuur, ontworpen als een juwelenkistje met ongelooflijke schatten, gehuld in zijn mooiste kleed van licht. Een slimme mix van oude en hedendaagse creaties in fonkelende ensceneringen die een streling voor het oog zijn. Terugkeer aan boord om van een lunch te genieten terwijl u naar Straatsburg vaart. Zet bij uw aankomst de magie voort en verken de Europese hoofdstad, waar u onder meer het Kathedraalplein, het Kleberplein, de Gouden Vierhoek en het Gutenbergplein zult zien. Betovering verzekerd! Vrije tijd om te wandelen in de hoofdstad van de Elzas in het hartje van de beroemde kerstmarkten Ze bevinden zich op verschillende pleinen van de stad, nodigen uit tot feeërie en geven de stad een unieke sfeer. Terugkeer aan boord met de bus, waar een glas glühwein* wordt geserveerd. Elzasser diner gevolgd door een quizavond waarop u wordt uitgenodigd om uw kennis over de kerstmarkten van de Elzas te testen.
Donderdag 5/12 : STRAATSBURG
Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9 uur.  Terugreis naar Sterrebeek en Wetteren.

Kostprijs

 • Hoofddek : €1149/persoon
 • Bovendek : €1349/persoon
 • Single supplement kajuit : hoofddek : €450

Inbegrepen excursies op deze reis 

 • Rüdesheim, een uitnodiging tot dromen op de klanken van zoete melodieën in het museum voor mechanische muziekinstrumenten, een uniek museum in de wereld, de kerstmarkt der Naties en de heerlijke Rüdesheimer Kaffee*.
 • Mainz, de kathedraal en het Gutenberg Museum, gewijd aan de vader van de eerste gedrukte Bijbel, en niet te vergeten de kerstmarkt, een van de mooiste van Duitsland.
 • Het Lalique Museum, de feeërieke wereld van kristal.

Informatie over het schip

Dit schip werd volledig gerenoveerd in 2017 volgens de nieuwe normen van de rederij en beschikt nu over nog ruimere kajuiten met grote raampartijen op het bovendek. Voor de liefelijke en vrouwelijke inrichting in de gemeenschappelijke ruimtes werden rozetinten gebruikt, met toetsen van aubergine en anijs. De kajuiten baden in een maritieme sfeer.

De salon, bar en het restaurant op het bovendek bieden een panoramisch uitzicht, dankzij de grote raampartijen met Franse balkons. De kajuiten zijn verdeeld over twee dekken: op het bovendek beschikken ze over grote raampartijen met Franse balkons, op het hoofddek over grote ramen. Aarzel niet om op het zonnedek te kuieren voor ontspannende momenten! Het dek is uitgerust met zetels en ligstoelen, om zalig te relaxen en tegelijk van een panoramisch uitzicht op het landschap te genieten.

Opstapplaatsen

 • Wetteren
 • Sterrebeek

Inbegrepen

 • Busreis heen/terug Wetteren/Sterrebeek – Straatsburg
 • Bagageservice bij in- en ontschepen
 • 4 nachten cruise in gekozen huttype volgens vaarschema
 • In het programma vermelde bezoeken
 • Volpension – DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken – gala-avond
 • Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Haventaksen inbegrepen
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Repatriëringsverzekering

Niet inbegrepen

 • Fooien en/of persoonlijke uitgaven
 • Annulatieverzekering