Reisinspiratie - Zanzibar

Het prachtige eiland Zanzibar aan de oostkust van Afrika barst van de cultuur en geschiedenis, in een kader van parelwitte stranden.

Zanzibar

2 000 p.p.
Verschillende data
ZANZIBAR

Witte zandstranden, koraalriffen, turkooizen lagunes zijn het decor van het paradijselijke eiland Zanzibar. Toch is Zanzibar niet enkel strand, ontdek er het cultureel erfgoed met Arabische en Indische invloeden.

Stone Town is het hart en de ziel van het eiland. Een ongelofelijke mengeling van kronkelige steegjes en oude gebouwen in Arabische stijl. Je kunt jezelf tijdelijk verliezen in de magie van de stad.

Zanzibar is dus een mix van Afrikaanse, Arabische en Indische invloeden. Die weerspiegelen ook in de keuken. Dankzij de rijkdom aan specerijen en kruiden ervaart u hier een ware wereldkeuken. Het is dus de bestemming bij uitstek om te proeven van de Fusion-keuken, geniet van de meest originele gerechten.

Qua natuur op het eiland, is het Jozani Nationaal Park, de échte trekpleister. Dit moerassige park is de thuisbasis voor de bedreigde Zanzibarfranjeaapjes, die je hier in het wild kan observeren.

Hotel inspiratie: RIU Jambo ***** & Zuri Zanzibar Hotel & Resort *****

 

Prijsvoorbeeld: verblijf voor 8 dagen, eind augustus 2023 (hotel + intercontinentale vluchten inclusief bagage) – 5* sterren hotel (bv. RIU Jambo) – vanaf 2 000.00 euro per persoon